Getting nowhere with orinoco_plx and Compaq WL-100

Lenz Grimmer lenz at grimmer.com
Thu Sep 12 03:11:24 EST 2002


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

Hi,

do I miss something obvious or did I leave out some essential information? 
Please let me know - I still hope to be able to get my WLAN up and running 
somehow...

Bye,
	LenZ

On Thursday 22 August 2002 21:00, Lenz Grimmer wrote:

> I have been struggling with this setting this up for quite a while now and
> I simply ran out of ideas now. I am trying to set up a wireless network
> using two Compaq WL-100 cards. I wanted to stick one in my Laptop (Toshiba
> Portege 3440CT) and the other one in my desktop PC (Gigabyte GA7DXR
> mainboard), using a PCI adapter (NetGear MA-301). I am now at the point
> where I think that I have two broken cards, but I wanted to get some other
> input first. I will try it with the one in the desktop PC first - this is
> SuSE Linux with Kernel 2.4.19 and orinoco_plx.c 0.11b. I tried the 0.12x
> driver as well, but it did not really change the result.
>
> At first it seems like the driver detects the card just fine, but then it
> fails mysteriously:
>
> root at kallisto:~ # modprobe orinoco_plx
> /lib/modules/2.4.19-4GB/kernel/drivers/net/wireless/orinoco_plx.o:
> init_module: No such device
> Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including
> invalid IO or IRQ parameters
> /lib/modules/2.4.19-4GB/kernel/drivers/net/wireless/orinoco_plx.o: insmod
> /lib/modules/2.4.19-4GB/kernel/drivers/net/wireless/orinoco_plx.o failed
> /lib/modules/2.4.19-4GB/kernel/drivers/net/wireless/orinoco_plx.o: insmod
> orinoco_plx failed
>
> /var/log/messages:
>
> Aug 22 20:38:47 kallisto kernel: hermes.c: 5 Apr 2002 David Gibson
> <hermes at gibson.dropbear.id.au>
> Aug 22 20:38:47 kallisto kernel: orinoco.c 0.11b (David Gibson
> <hermes at gibson.dropbear.id.au> and others)
> Aug 22 20:38:47 kallisto kernel: orinoco_plx.c 0.11b (Daniel Barlow
> <dan at telent.net>)
> Aug 22 20:38:47 kallisto kernel: PCI: Found IRQ 10 for device 00:0c.0
> Aug 22 20:38:47 kallisto kernel: PCI: Sharing IRQ 10 with 01:05.0
> Aug 22 20:38:47 kallisto kernel: orinoco_plx: CIS:
> 5A01:D103:8F00:D000:1FFF:4017:FA04:B467:8F5A:5008:5BFF:721D:1105:E003:267:3
>25A: Aug 22 20:38:47 kallisto kernel: Detected Orinoco/Prism2 PLX device at
> 00:0c.0 irq:10, io addr:0xe400
> Aug 22 20:38:47 kallisto kernel: eth1: Station identity 001f:0000:0000:0008
> Aug 22 20:38:47 kallisto kernel: eth1: Looks like an Intersil firmware
> version 0.08
> Aug 22 20:38:47 kallisto kernel: eth1: Ad-hoc demo mode supported
> Aug 22 20:38:47 kallisto kernel: eth1: IEEE standard IBSS ad-hoc mode
> supported
> Aug 22 20:38:47 kallisto kernel: eth1: WEP supported, 104-bit key
> Aug 22 20:38:47 kallisto kernel: eth1: MAC address 00:50:8B:99:B7:24
> Aug 22 20:38:47 kallisto kernel: eth1: Station name "Prism  I"
> Aug 22 20:38:47 kallisto kernel: hermes @ IO 0xe400: Timeout waiting for
> command completion.
> Aug 22 20:38:47 kallisto kernel: eth1: failed to read channel list!
> Aug 22 20:38:47 kallisto kernel: orinoco_plx: init_one(), FAIL!
>
> Does anyone have a clue what might go wrong here? Is there a way to get
> some more debug output?
>
> Bye,
> 	LenZ

- -- 
- ------------------------------------------------------------------
 Lenz Grimmer <lenz at grimmer.com>                             -o)
 [ICQ: 160767607 | Jabber: LenZGr at jabber.org]                /\\
 http://lenz.grimmer.com                                    _\_v
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.0.7 (GNU/Linux)

iD8DBQE9f3k8SVDhKrJykfIRApjgAJ4w+XbunurKZkDKn5ITse9VoXJ+RgCfdOYM
LAyTxq3TCacPQrqlPppJObg=
=6Yxn
-----END PGP SIGNATURE-----



More information about the wireless mailing list