facing very slow authentication responses from samba4, urget help needed

Andreas Oster aoster at novanetwork.de
Fri May 11 03:57:04 MDT 2012


Am 11.05.2012 10:43, schrieb Matthieu Patou:
> On 05/10/2012 11:41 PM, Andreas Oster wrote:
>> Hello list,
>>
>> I have migrated our Windows AD to a samba4/bind9_dlz environment and are
>> now facing high latencies for user/password authentications, especially
>> apparent when doing LDAP authentication and group lookups from postfix
>> or dovecot.
> How many users in your setup ?
>> But also the authentication from our file servers, running
>> samba3 + winbind, is very slow. When accessing a share for the first
>> time or after some inactivity it takes quite a while till folder view
>> pops up.
> Well there is nothing special in your setup it looks like the one I was
> using, and auth was ok.
> 
> But I had ~ 30 users in production.
> 
> Matthieu.
> 
> 
Hello Matthieu,

thanks for the fat reply.

We have about the same user number.I have migrated our old win2000 AD to
samba4 and raised forest and domain level to 2008r2. In my test (esx)
environment I have only tested with some clients (WinXP, WinVista, 2k8
server) and it seemed to work well, at least authentication, GPOs and
sripts did work like before. I did not recognize such delays in my
testing environment. Unfortunately I did not test the LDAP stuff.

Any idea how to find out where the delay is generated ? What I have
observed is that sometimes the samba processes use up a lot of CPU.

best regards

Andreas



More information about the samba-technical mailing list